Football Manager 2017, Gidsen, Inspiratie

Tien clubs om een game mee te beginnen in FM 2017

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Football Manager 2017 klein

Nog minder dan een maandje en dan komt de nieuwe Football Manager uit. Het wordt dus langzaam tijd na te gaan denken over deze nieuwe game. En waar een aantal zaken als nieuwe features en de tactische exploits nog minimaal tot het uitkomen van de beta ongewis blijven, kan er over één ding al worden nagedacht: met welke club wil ik deze keer een game gaan starten? Deze gids geeft je tien clubs om te overwegen.

Sparta Rotterdam
We starten met een club uit Nederland, overigens ook de enige Nederlandse club in deze lijst. In Rotterdam gaat het op voetbalgebied momenteel zeer aardig. Feyenoord krabbelt elk seizoen weer wat verder op, Excelsior handhaafde zich ook afgelopen seizoen weer op het hoogste niveau en Sparta promoveerde. En laten we nu in deze laatste club een mooie uitdaging zien. Want ondanks dat Sparta al een tijdje weg is geweest van de velden in de Eredivisie, is het nog altijd een traditieclub met een uniek stadion en bovendien een uitstekende jeugdopleiding. Kun jij Sparta zijn smoel teruggeven en daarmee, op termijn, misschien zelfs de schaal weer eens terug brengen naar Rotterdam?

RB Leipzig
Debutanten op het hoogste niveau hopen meestal op niets meer dan handhaving. Zo niet in Duitsland, waar RB Leipzig zich in recordtempo heeft opgewerkt door de Duitse divisies. Leipzig werd opgericht in 2009 en speelt dus, grotendeels dankzij de financiële steun van Red Bull, komend jaar in de 1. Bundesliga. En uit deze competitie wil de club voorlopig ook niet meer gaan verdwijnen. RBL heeft een zeer talentvolle groep en bovendien een leuk budget om FM mee te gaan verkennen en het is natuurlijk ook leuk om Bayern München eindelijk eens van de Duitse troon af te stoten.


Een aantal spelers van RB Leipzig. Foto door Werner100359.

Parma FC
Waar Leipzig inmiddels zijn bestemming heeft bereikt, is er in Italië een club die pas net weer opkrabbelt. Parma ging twee seizoenen geleden failliet en maakte een doorstart in de Serie D. Deze is echter niet standaard speelbaar in FM. Maar Parma lijkt toch het één en ander voor elkaar te hebben gebokst, want afgelopen seizoen werd afgesloten met een promotie, waardoor je in deze Football Manager editie weer direct kan beginnen bij Parma in de Serie C. Op deze manier kun je de uitdaging aan gaan om deze club weer terug te brengen naar het hoogste niveau.

Blackpool
Het kostte Blackpool tien jaar om op te klimmen van het vierde niveau van Engeland naar de Premier League. Hier speelde het één seizoen, namelijk het seizoen 2010-2011. En nu, vijf jaar later, is de club weer terug bij af. Afgelopen zomer degradeerde Blackpool voor het tweede jaar op rij en komt het dit seizoen dus weer uit op het vierde niveau. Het rammelt aan alle kanten binnen de club en de neerwaartse spiraal is nog niet zomaar doorbroken. Ben jij degene die deze club weer stabiel krijgt en de weg naar boven terugvindt?

Club América
En waarom probeer je in FM 2017 niet ook een keer iets nieuws? Veel spelers blijven toch in Europa hangen, maar ook daarbuiten zijn mooie competities en uitdagingen te vinden. Club América is een grote club uit Mexico, een competitie waar ook een hoop sterke spelers in spelen. Bovendien speelt de club in één van de allergrootste stadions ter wereld. Wie zou niet willen werken in zo’n indrukwekkende omgeving?


Het Estadio Azteca. Foto door Marvin520.

Newcastle United
Waarom Newcastle in deze lijst terug te vinden is, zal bij iedereen wel duidelijk zijn. De club uit het noorden van Engeland degradeerde afgelopen seizoen van het hoogste niveau. De club zal er echter alles aan willen doen om zo snel mogelijk terug te keren en de originele ambitie van het worden van een subtopper in Engeland te verwezenlijken. Ga jij ze daarbij helpen? (Als iets minder rijk alternatief is natuurlijk ook Aston Villa nog een optie)

WS Bruxelles
Het raarste verhaal over een voetbalclub kwam afgelopen seizoen uit België. WS Bruxelles werd kampioen op het tweede niveau van België, maar in plaats van een feestje, ontstond er een nachtmerrie. De Belgische bond trok de licentie van WS Bruxelles in vanwege de flinke schulden en een niet toereikend stadion. De club maakte een doorstart, maar in plaats van spelen op het hoogste niveau van België, zal de club weer helemaal onderaan moeten beginnen. Heb jij het in je om deze club alsnog naar het hoogste niveau te brengen?

Rangers FC
Het is eindelijk weer zover: Rangers FC, het voormalige Glasgow Rangers, is terug op het hoogste niveau van Schotland. En daarmee is ook een van de mooiste derby’s ter wereld, the Old Firm, weer terug op de voetbalkalender. Het is tijd om Celtic het weer moeilijk te maken en de alleenheerschappij van de afgelopen jaren te doorbreken. Kun jij de mooie tijden van weleer doen herleven met de Rangers?

Niigata Unicorn (Singapore)
Ik heb al vele spelers horen zeggen dat ze graag in Japan willen spelen. In het land zijn ze gek op voetbal en bovendien komen er zeer aardige spelers uit het land voort. Echter heeft SI geen rechten om de Japanse competitie aan het spel toe  te voegen. Toch is het mogelijk om met een kleine omweg met een Japanse club te kunnen spelen. In de competitie van Singapore, die wel standaard speelbaar is, speelt namelijk Niigata Unicorn. Deze club is een satellietclub van een club uit Japan en aangezien alle spelers uit Japan komen, net als de regens die binnen zullen stromen, lijkt het alsof je met een Japanse club speelt. Is dit exact hetzelfde als spelen in Japan? Nee, maar het komt wel aardig dichtbij!

CD El Ejido
In 2012 werd Polideportivo Ejido opgedoekt door flinke financiële problemen. Uit het as van de opgedoekte club ontstond CD El Ejido. Vier seizoenen en drie promoties later, speelt de club dit jaar op het derde niveau van Spanje. En bovendien heeft het zeer aardige accommodaties voor een dergelijk kleine club. Misschien is dit een mooie club om langzaam op te bouwen om zo de Spaanse grootmachten het vuur aan de schenen te gaan leggen?

Posted: 14 oktober 2016 om 20:37   /   by   /   comments (0)

Comments (0)

write a comment

Comment
Name E-mail Website