transfermarkt FM 11

Overzicht: De Transfermarkt

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 De transferperiode is alweer een tijdje afgelopen en de Eredivisie is weer in volle gang. Met verschillende nieuwe spelers in de gelederen strijden topclubs als Ajax, PSV en FC Twente om de titel. Niet alleen de topclubs hebben versterkingen binnengehaald, ook de andere ploegen hebben zich weten te versterken. Nu het op alle fronten weer begonnen is, is het tijd om de balans op te maken. Managers United bekijkt de inkomende en uitgaande transfers van alle eredivisieclubs, en beoordeelt de club daarop in de vorm van een rapportcijfer. Welke club deed de beste aankopen? Vandaag geven we een overzicht van alle cijfers.

 
Wat meteen opvalt als we naar de cijfers kijken is dat de topclubs ook op basis van de transfers de boventoon voeren. Met PSV, Ajax, AZ, Feyenoord en Twente in de top vijf zijn ook meteen alle topclubs genoemd. Door een goed doordacht beleid hebben deze clubs zich weten te verzekeren van goede aanwinsten zonder daar al te veel verlies op te leiden, al met al een puike prestatie van de genoemde clubs.

NAC, Vitesse, Groningen en RKC zijn de clubs die ook nog een bovengemiddeld cijfer behalen. Bij NAC en RKC komt dit vooral doordat zij gezien de financiële mogelijkheden er toch op vooruit zijn gegaan. Een knappe prestatie die ook wel eens geloofd mag worden. Bij Vitesse en Groningen komen deze cijfers tot stand omdat er gewoonweg kwaliteit ingekocht is.

De middenmoot bestaat uit VVV, NEC, Roda JC en Heerenveen. Deze ploegen hebben geen spectaculaire dingen laten zien op de transfermarkt. Dit is het logische gevolg van de financiële toestand waarin deze clubs verkeren.

Onderin zijn ADO Den Haag, Heracles, Excelsior, FC Utrecht en de Graafschap te vinden. Deze ploegen hebben veel kwaliteit verloren en daar vrijwel niets voor weten terug te halen. De vreemde eend in de bijt hier is FC Utrecht. Zij zijn hun belangrijkste spelers kwijt geraakt, maar doordat de gehele competitie wist dat zij een zak met geld binnen hadden gekregen, schoten de prijzen omhoog als zij kwamen. Hierdoor hebben zij het met minder bekende spelers uit het buitenland moeten doen.

1. PSV Eindhoven (8.5)
2. AFC Ajax (8.0)
3. AZ Alkmaar (7.8)
4. Feyenoord (7.7)
5. FC Twente (7.3)
6. NAC Breda (7.3)
7. Vitesse (7.2)
8. RKC Waalwijk (7.0)
9. FC Groningen (7.0)
10. VVV Venlo (6.9)
11. NEC Nijmegen (6.5)
12. Roda JC Kerkrade (6.5)
13. SC Heerenveen (6.5)
14. ADO Den Haag (6.3)
15. Heracles Almelo (6.2)
16. Excelsior (6.0)
17. FC Utrecht (6.0)
18. De Graafschap (5.4)

Posted: 8 oktober 2011 om 18:57   /   by   /   comments (0)

Comments (0)

write a comment

Comment
Name E-mail Website