FM nieuws, Football Manager 2017, Nieuws, Road to FM 17

Nieuwe features FM17 verder uitgewerkt

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Football Manager 2017 kleinEen tijdje terug werden de nieuwe features van Football Manager 2017 aangekondigd met een video van ruim dertig minuten. Hierin kwamen zo veel vernieuwingen voorbij, dat het bijna niet bij te houden was. Daarom hebben we maar besloten om al de nieuwe features voor jullie nog maar eens per categorie bij elkaar te zetten, zodat je in alle rust per gedeelte van FM terug kan lezen wat je allemaal van Football Manager 2017 kan verwachten.

ME
De Match Engine heeft weer een flinke update gehad, zowel visueel als technisch. Op visueel gebied zijn er natuurlijk weer flink wat bewegingen aan de spelers toegevoegd om menselijke bewegingen nog beter te simuleren. Ook is er een nieuwe camerahoek toegevoegd (laag vanachter het doel) en zal de scheidsrechter nu ook in FM zijn spuitbus pakken om een lijn te trekken bij vrije trappen.

Naast deze leuke visuele verbeteringen, zijn de technische verbeteringen misschien nog wel belangrijker. Belangrijkste verbetering is misschien nog wel het feit dat de spelers nu twee keer zoveel beslissingen per seconde nemen. Hierdoor zullen de spelers sneller en beter reageren op alle situaties en mogelijkheden. Verder zal je verdediging zelf ook al op de tegenstander gaan reageren: heb je te maken met snelle tegenstanders dan zullen jouw verdedigers zich automatisch wat verder terugtrekken en vice versa. Ook zijn er verbeteringen toegevoegd aan de computergestuurde managers, waardoor zij op tactisch vlak betere beslissingen zullen maken.

Social Media/nieuws
Een opvallende nieuwe feature is natuurlijk de social media feed. Behalve de gebruikelijke nieuwsberichten, zul je nu ook reacties krijgen van fans op jouw beslissingen, zullen er transfergeruchten verschijnen via de social media feed en zullen er ookberichten met bepaalde hoogtepunten uit wedstrijden voorbij komen.

Daarnaast is ook aan de vertrouwde nieuwsberichten gesleuteld. Zo zul je nu meer informatie direct in de nieuwsberichten terugvinden, wat je een hoop doorklikken zal besparen. Ook zal je staf je nog meer tips geven over allerlei zaken en zullen de odds voor het winnen van de competitie nu gedurende het seizoen veranderen aan de hand van de huidige stand en vorm.

Transfers & contracten
Op het gebied van transfers en contracten is een hoop veranderd en dat zul je zeker gaan merken in je eigen games. We zullen beginnen met de transfers. Zo zullen dit jaar transfersoaps nog langer worden uitgelicht in de media en is er bovendien een overzichtsscherm toegevoegd waarin je alle transferactiviteiten bij kan houden. In de aanloop naar daadwerkelijke transfers, is het nu ook mogelijk (in ieder geval voor grote clubs) om een spelers tot toptarget te bombarderen. Hierdoor zal er een flinke geruchtenstroom op gang komen en zou het ook zomaar kunnen dat de speler zich af gaat zetten tegen zijn huidige club om zo een transfer te forceren. Ook kan nu een deal voorlopig worden uitgesteld omdat er eerst een vervanger moet worden aangetrokken voor de vertrekkende speler. Met deze optie wordt in principe de transfer goedgekeurd maar uitgesteld totdat een andere speler wordt aangetrokken die als vervanger kan worden gezien.

In de contractonderhandelingen zul je vervolgens ook een aantal nieuwe zaken aantreffen. Zo zal de onderhandeling nu starten met een gesprek waarin je een speler en zijn zaakwaarnemer beloftes kan doen om hen over de streep te trekken. Ook hebben spelers en zaakwaarnemers nu de mogelijkheid een tijdje te wachten met ingaan op jouw aanbieding, omdat ze denken een beter aanbod te kunnen krijgen van een ander team. Mocht dat aanbod vervolgens ook komen, zal de speler of zaakwaarnemer ook naar jou terug komen om de onderhandeling over het contract opnieuw te voeren met nu het andere openstaande aanbod in het achterhoofd. Ook was het eerste altijd alleen mogelijk om een bepaalde clausule met de waarde van deze clausule als niet onderhandelbaar in te stellen. Nu is het echter ook mogelijk om de clausule op zich verplicht te stellen, maar hoeft daarbij niet direct de waarde als niet onderhandelbaar te worden vastgelegd.

Verder zijn er aan huurtransfers een aantal nieuwe clausules toegevoegd, zoals verplichte toekomstige vergoedingen en een bepaalde salarisbijdrage in het geval een speler minder speelt dan was afgesproken. Ook zijn er wat kleine veranderingen gedaan aan de deadlinedag waardoor je nog meer van journalisten zal horen die het laatste nieuwtje proberen te scoren en zal er een stroom aan vergezochte transfergeruchten los komen op social media.

Jij als manager
Naast de visuele verbeteringen aan de ME, is ook jouw eigen figuur als manager nu op visueel gebied nog meer aan te passen. Zo kun je, onder andere, nu een foto van jouw eigen gezicht inladen in het spel en dan zal FM op basis van die foto een gezicht voor jouw manager genereren. Ook zijn de startreputaties van jou als manager realistischer gemaakt en zal dit ook zijn weerslag hebben op de reacties in op de social media bij jouw aanstelling. Als laatste is het nu ook mogelijk om een contract te accepteren als manager aan het einde van het seizoen. Zo kun je een club jouw diensten alvast toezeggen, maar wel het huidige seizoen nog met je huidige club afmaken.

Fantasy draft
Waar fantasy draft vorig jaar nog exclusief tegen andere FM spelers kon worden gespeeld, is het nu ook mogelijk om computer gestuurde managers te betrekken in een fantasy draft game, waardoor het nu ook speelbaar is voor één speler. Een flinke verandering dus. Verder zijn er nog een hoop kleine extra opties toegevoegd. Zo zijn er nu meer mogelijkheden voor het vastzetten van de startbudgetten, is het mogelijk een transferperiode halverwege het seizoen in te gelasten, worden speler nog beter gefilterd, is er een scherm om je gedrafte spelers per positie te bekijken en kan er een zichtbare timer in worden gesteld waarna het spel automatisch door zal gaan. Daarnaast is het ook mogelijk om de details van jouw team te exporteren en weer te importeren in een nieuwe game. Scheelt je weer een extra keer invoeren!

Snel starten
Nieuw dit jaar is ook de optie om een carriere via snel starten bijna direct te laten beginnen. Jij kiest van tevoren het team dat je graag zou willen managen en hoeft verder helemaal niets meer in te stellen. FM zal zelf een database samenstellen en speelbare competities selecteren die passen bij de door jouw gekozen club. Heel mooi voor mensen die al dat instellen alleen maar vervelend vonden en gewoon snel willen starten.

Staf
Ook aan de staf bij je club is weer gesleuteld. Meest in het oog springend zijn natuurlijk de twee nieuwe stafrollen die zijn teogevoegd. De eerste is de data-analyst, welke onderdeel is van het scoutingsteam. Hij geeft je gedetailleerde informatie over jouw eigen tactiek en die van de tegenstander voor en na een wedstrijd. Dit doet hij door bepaalde onderdelen uit de ProZone statistieken eruit te lichten. De tweede nieuwe rol is die van sportwetenschapper. Zij behoren tot het medische team en zullen helpen om herhalende blessures te voorkomen.

Naast deze twee nieuwe rollen, is ook het advies dat door alle stafleden wordt gegeven grondig aangepakt. Ten eerste krijg je nu nog meer advies die past in de context en komt dit advies ook van relevante stafleden. Ook zal dit advies vanaf nog meer plaatsen toegankelijk zijn en dan ook betrekking hebben op het gebied vanuit waar je dit advies hebt opgrvraagd. Verder is er een knop toegevoegd om al het gegeven advies automatisch voor je door te voeren en kunnen spelers die al hebben besloten om trainer te worden na hun carriere nu al voor hun pensioen uit het actieve voetballen hun eerste trainersdiploma’s gaan halen.

Scouting
Op het gebied van scouting zijn vooral een paar kleine dingen toegevoegd. Zo krijg je nu nog meer informatie in je eigen teamrapport, maar ook als je de volgende tegenstander laat scouten. Ook kan je een filmpje met highlights inzien als je een speler een wedstrijd laat scouten, zal het scherm met de selectiebreedte nu de breedte per positie in je huidige formatie tonen in plaats van op alle mogelijke posities en kan in het scherm spelers zoeken nu nog beter gefilterd en gesorteerd worden.

Wedstrijdanalyse
Ook in de wedstrijdanalyse is een hoop extra informatie toegevoegd. Een voorbeeld hiervan zijn gedetailleerde heatmaps met bijbehorende statistieken en de uitgebreide informatie over iedere afzonderlijke speler, waarbij het nu mogelijk is te zien waar elke bal gewonnen of verloren werd en waar elke assist vandaan kwam. Ook is er gedurende de wedstrijd een mooie grafiek toegevoegd die een overzicht geeft over de verdeling van de aanvallen over de delen van het veld.

Media
Een onderdeel waar niet alle spelers evenveel plezier aan beleven is de interactie met de media. Op journalisten die moeilijke of onnozele vragen zit namelijk bijna geen enkele manager te wachten. Toch is ook dit jaar dit onderdeel weer wat verder uitgewerkt en zijn er weer een aantal vragen toegevoegd die nog beter in de context van een bepaalde situatie in de game passen. Ook zullen jouw antwoorden op vragen van journalisten nu reacties op social media triggeren en zullen computer gestuurde managers nu nog beter en vaker antwoord geven om een conversatie levendig te houden.

Spelers
Zonder spelers geen voetbal, dus ook nu is er aan een aantal zaken gesleuteld. Zo is het karakter van spelers in FM 2017 van grotere invloed dan ook op een aantal (niet gespecificeerde) onderdelen van het spel en zijn spelers nu ook in staat een exclusief interview te geven als zij niet tevreden zijn over jou als manager. Ook staat er op het scherm waarop je twee spelers met elkaar kunt vergelijken nu nog meer informatie. Maar de grootste verandering zit hem in de achteruitgang van oude spelers. Zij zullen nu op nog meer eigenschappen achteruit gaan naarmate ze ouder worden, maar dit zou wel op een realistisch tempo gebeuren waarbij met meer dan alleen leeftijd rekening zal worden gehouden, zoals de faciliteiten van de club en de speeltijd die de speler krijgt.

Create a Club
Vanaf vorig jaar kon je bij Create a Club al enige zelfgemaakte spelers toevoegen, nu is het mogelijk om nog meer spelers zelf aan te maken. Zo kun je een team samenstellen van jou en je vrienden en hiermee Football Manager gaan spelen. Ook is het zoeken naar bestaande spelers makkelijker gemaakt, zodat je altijd de gewenste spelers kan vinden voor jouw club.

Bestuur
Het bestuur zal je dit jaar wat meer proactief benaderen om dingen te bespreken en zal ook eerder geneigd zijn met je mee te gaan als je ze vraagt voor je te onderhandelen over een grote transfer. Ook de suikerooms zijn aangepakt. Zij zullen hun bijdrage aan de club nu beter aanpassen aan het niveau van de club. Ook is er een nieuwe soort suikeroom toegevoegd die van de club verwacht dat hij op termijn zijn geld ook weer terug kan krijgen en zich daarmee uit de club terug kan trekken.

Andere details
Als laatste verbeteringen aan Football Manager zelf, zijn er nog een aantal zaken die zeker je aandacht verdienen. Zo is er dit jaar de mogelijkheid om de relaties met je satelliet- en moederclubs te heronderhandelen, zodat je het nu nog beter aan kan passen aan de situatie waarin beide clubs verkeren. Ook is er gesleuteld aan de netwerkgames, waardoor deze nu nog sneller kunnen verlopen.

Verdere kleiner veranderingen zijn: meer informatie over de clubgeschiedenis, een scherm waarin alle voormalige spelers van de club makkelijk te volgen zijn, Financial Fairplay verder uitgewerkt in het spel, computer gestuurde managers maken betere beslissingen in de Amerikaanse drafts, nog meer statistieken over competities worden nu weergeven onder het doorgaan en ook zijn er nu odds welke speler zich zal gaan kronen tot topscorer van een competitie.

FM Touch (oude classic)
Football Manager Classic werd in de editie van 2013 geïntroduceerd om spelers tegemoet te komen die vonden dat FM te groot en te complex was geworden. Nu, een aantal jaren verder, is de Classic spelmodus omgeturnd naar een op zichzelf staande game met de naam FM Touch. Ook hier is weer flink aan gesleuteld. Zo zijn een aantal nieuwe features van FM17, zoals de social media feed, de ME verbeteringen en de veranderingen aan de transfers en contracten, ook toegevoegd aan FM Touch.

Verder zijn er ook een aantal verbeteringen gedaan aan FM Touch alleen. Zo is het nu nog sneller, is er een instant result knop tijdens de wedstrijden, kun je meer taken uitbesteden aan je staf, zijn scoutopdrachten nu nog beter in t stellen en zijn er grafische verbeteringen doorgevoerd aan de scoutrapporten en de trainingsoverzichten. Naast dit alles zijn er ook nog een aantal nieuwe challenges bedacht om je nu nog meer uitdagingen te geven om je volledig in te storten.

Posted: 2 november 2016 om 17:59   /   by   /   comments (0)

Comments (0)

write a comment

Comment
Name E-mail Website