Competitie FM 06

Griekse Eredivisie

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
De ‘Alpha Ethniki Katigoria OPAP’, oftewel de Griekse competitie, bestaat uit zestien teams. De titelhouder is Olympiakos. Titelkandidaten voor dit seizoen zijn: Olympiakos, AEK Athene, PAOK en Panathinaikos. De degradatiekandidaten voor dit seizoen zijn OFI Kreta, Levadeiakos, Larisa, Kalamaria en Akratitos.

Welke clubs spelen in de competitie?
In de Griekse Eredivisie spelen zestien clubs. De clubs die in het seizoen 2005 in deze competitie spelen zijn: AEK Athene, Aigaleo, Akratitos, Atromitos, Ionikos, Iraklis, Kalamaria, Kallithea, Larisa, Levadeiakos, OFI Kreta, Olympiakos, PAOK, Panathinaikos, Panionios en Xanthi.
Wat zijn de algemene regels?
De competitie begint eind augustus en eindigt half mei. De winterstop begint half december en aan het begin van januari moet er weer gespeeld worden. Ieder team speelt 30 wedstrijden, dus ieder team speelt twee keer tegen elkaar. In de wedstrijden mag je zeven wisselspelers op de bank zetten waarvan er drie mogen invallen. De wedstrijdselectie mag niet meer dan vijf spelers van buiten de EU bevatten.
Bij een gelijk puntenaantal in de competitie telt eerst het onderling resultaat. Daarna wordt er gekeken naar doelsaldo. Als dat ook gelijk is moet het aantal gescoorde doelpunten de doorslag geven.
 
Hoe kan je club zich kwalificeren voor Europees voetbal?
De clubs die als eerste en tweede eindigen plaatsen zich voor de Champions League. De nummers drie, vier en vijf kwalificeren zich voor de UEFA Cup. Als je op de zesde of zevende plaats eindigt mag je de UEFA Cup proberen te bereiken door de Intertoto Cup te winnen.
 
Wanneer loop je gevaar te degraderen?
De nummers veertien, vijftien en zestien degraderen rechtstreeks naar de ‘Beta Ethniki Katigoria OPAP’.

Wat zijn de disciplinaire regels?
Als een speler vier gele kaarten heeft gekregen word hij geschorst voor een wedstrijd. Na de volgende drie gele kaarten wordt de speler twee speeldagen geschorst. Als je een rode kaart heb gekregen wordt je automatisch een speeldag geschorst.

Wanneer kan je spelers kopen?
Van 1 januari tot en met 31 januari en van 1 juli tot en met 31 augustus kun je spelers kopen.
Posted: 6 januari 2006 om 07:08   /   by   /   comments (0)

Comments (0)

write a comment

Comment
Name E-mail Website