MU Nieuws, Nieuws, Novelle van de Week FM 15, Novellen

Die Schwarzgelben

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

avatar nvdwWie aan Borussia Dortmund denkt, denkt al snel aan ‘Die gelbe Wand’. De bijnaam van de Südtribune in het Signal Iduna Park. De zuidkant van het stadion, waar om en nabij 25.000 supporters het spel van hun lieftallige club kunnen aanschouwen, vindt regelmatig het internationale nieuws met indrukwekkende sfeeracties. Afgelopen seizoen was dan ook een enorm debacle toen Dortmund het gehele jaar het enorm zwaar had. Toch stonden week in week uit 25.000 man op de Südtribune klaar om hun ‘Schwarzgelben’ aan te moedigen. Succestrainer Jürgen Klopp besloot echter na het seizoen afscheid te nemen en wie moest het roer dan overnemen?

Als het aan John Terry (forumnaam) lag was Sebastian Kehl de gedoodverfde opvolger. De voormalige voetballer van Borussia Dortmund, die ook besloot te stoppen afgelopen seizoen, werd dan ook trainer en moest de club weer mee laten strijden om de prijzen. Na een rampzalig seizoen was Dortmund toch enigszins beschadigd, maar met een fitte Reus, Gündogan en Hummels moest een plek bij de eerste drie toch haalbaar zijn? Wellicht zelfs meer…

Sebastian Kehl liet Dortmund weer schitteren zoals voorheen. Lange tijd was de equipe ongeslagen en won het zelfs de thuiswedstrijd van het in Football Manager overheersende Bayern München. Zodoende was er in de winterstop ‘slechts’ een achterstand van drie punten op Bayern dat, vanzelfsprekend, na de nederlaag bij Dortmund nog maar één keer puntverlies had geleden. Voor Kehl was het dan ook duidelijk. Er mocht geen enkel puntverlies worden geleden wilden ‘Die Schwarzgelben’ nog meestrijden om de titel.

Helaas gebeurde dit echter nog te vaak. Het was zeker niet slecht te noemen, maar te vaak om het Bayern nog lastig te maken. De onderlinge krachtmeting in een uitwedstrijd in februari (3-0) en op neutraal terrein om de DFB-Pokal (2-0), werden beide beslecht in het voordeel van Bayern München. Zo waren de verhoudingen in het eerste seizoen duidelijk geschetst. Van grote teleurstelling was echter zeker niet sprake, want in Europa waren de mannen van Kehl oppermachtig geweest.

Na een mooie reeks wedstrijden dat de club langs vele Oost-Europese clubs bracht, was er de finale om de Europa League tegen Tottenham Hotspur. Ramos die sowieso al een heel sterk seizoen beleefde, maakte met twee doelpunten het verschil. 3-1. Zodoende was er toch nog een zeer verdienstelijk succes voor de mannen van Kehl. Succes dat men maar al te graag wil doorzetten naar het volgende seizoen. Met een aantal gerichte aankopen zoals Volland en Witsel, hoopt John Terry dat Dortmund dit jaar ook écht kan meestrijden om de titel in de Bundesliga.

Dortmund start in elk geval wederom voortvarend. In twaalf wedstrijden zijn slechts vijf punten wat ‘Die Schwarzgelben’ onthoudt van een perfecte score. Daarbij besliste Witsel het kampioenschapsduel met Bayern in het voordeel van Dortmund. Wie weet zorgt dat dit seizoen voor het verschil. Het belooft in elk geval weer uiterst spannend te worden. Door de lof die ik bij mij voor de club zelf is ontstaan. Dit mag echter niet de klasse van John Terry wegnemen. Met grafische parels van updates waarin het tekstuele gedeelte uitstekende in wordt verwerkt, heeft hij menig volgers aan zich verbonden. Iedereen is benieuwd wat Dortmund er dit seizoen van maakt. Kan het de Bundesliga binnenslepen? Het volgen van ‘Die Schwarzgelben’ van John Terry laat je hier meer over weten!

Posted: 12 september 2015 om 11:33   /   by   /   comments (0)

Comments (0)

write a comment

Comment
Name E-mail Website