FM nieuws, Football Manager 2017, Nieuws, Road to FM 17

De wensen voor FM17

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Een tijdje geleden werd hij aangekondigd, Football Manager 2017. Vanaf 4 november kunnen we allemaal weer gaan genieten van de nieuwste versie van ons favoriete spel. Maar Football Manager is natuurlijk niet perfect, er zijn altijd wel een paar dingen waar de spelers kritiek op hebben. Daarom stelden we direct na de aankondiging van de nieuwste versie onze forumusers een vraag: wat zijn jullie wensen voor FM17? Welke onderdelen van Football Manager 2016 kunnen worden verbeterd en welke compleet nieuwe opties zouden jullie graag willen zien? In dit artikel gaan we kijken wat er allemaal als antwoord binnen kwam en maken zo een wensenlijstje voor FM17. Om het een beetje overzichtelijk te houden, hebben we de wensen maar even per categorie bij elkaar gezet.

Eigen manager
Een klacht of wens die al vele jaren terugkomt, is het feit dat je het spel alleen maar kan starten als manager van een eerste elftal. Veel spelers zouden graag de meer realistische scenario’s van beginnen als jeugdtrainer of assistent een enorme toevoeging vinden. Vanuit deze posities zou je je dan vervolgens op moeten werken tot manager van het eerste elftal. Maar mocht dit er niet inzitten, dan zouden de fans ook graag extra opties zien bij het aanmaken van een nieuwe game. De eerste hiervan is om in de huid te kunnen kruipen van bijvoorbeeld Mourinho of Guardiola en dus te spelen als een echt bestaande manager. Ook zou het een mooie toevoeging zijn om een (voetbal)geschiedenis toe te kunnen voegen aan een nieuw aangemaakte manager. Vervolgens in het spel verdient de manager natuurlijk ook salaris. Momenteel heeft dit echter geen functie en is het alleen een kostenpost voor je club. Daarom zouden verschillende mensen graag zien dat er wat te doen valt met het verdiende salaris.

Tactieken
Op gebied van tactieken in FM is bijna altijd wel iets aan te merken door de spelers. Zo wordt door sommige spelers gehoopt op een aanpassing van zowel het tactiekenscherm zelf als de wizard voor de dode spelmomenten. Op meer inhoudelijk vlak kwamen er nog twee zaken naar voren. Zo zou er een duidelijkere scheiding mogen zijn in het instellen van tactische instructies bij balbezit en bij balverlies, aangezien deze twee situaties in het huidige voetbal vaak grote verschillen opleveren in tactische benadering. Verder werd ook opgeworpen dat er ingame wel wat meer uitleg zou mogen worden gegeven over al de tactische opties. Er zijn er namelijk nogal wat en momenteel moeten spelers hun informatie toch voornamelijk van buiten het spel halen.


Het huidige scherm voor de tactische teaminstructies

Trainingen
Op het gebied van trainingen viel eigenlijk vrij weinig op te merken als we de antwoorden mogen geloven. Toch kwamen er twee dingen naar voren. Ten eerste is dat de mogelijkheid om een straftraining te geven wanneer je ploeg in de wedstrijd daarvoor een wanprestatie heeft geleverd. Verder zou het ook een mooie toevoeging zijn om de algemene training niet alleen per week, maar ook per dag(deel) in te kunnen stellen. Zo kun je fysieke, technische en tactische trainingen beter spreiden over de week.

Staf
Direct gelinkt aan de trainingen, is natuurlijk ook de trainingsstaf. Zo werd er een balletje opgeworpen om nog eens te kijken naar welke trainers uit de staf ook trainingen kunnen geven aan de jeugdelftallen. Nu kun jij als manager bijvoorbeeld ook een trainingsonderdeel bij de jeugd op je nemen, wat niet als echt realistisch wordt gezien. Ook kunnen in de realiteit veel clubs af met een manager, twee assistenten en een keeperstrainer als complete staf, maar binnen FM zul je met alleen deze vier nooit een compleet trainingsprogramma van hoog niveau op kunnen zetten. Verder kwamen nog drie suggesties binnen als nieuwe stafleden: de video-analist (extra informatie over komende tegenstanders), de mental coach (die zorg draagt voor het moraal van het team) en de financieel directeur (die gaat over dingen als commercie en sponsordeals). Ook werd gevraagd om de database van stafleden nog eens na te kijken en inmiddels gepensioneerde stafleden hier uit te halen.

Transfers
Op gebied van transfers zijn ook een paar ergernissen. Zo is al jaren de instelling van de transfervoorkeuren van de Nederlandse clubs niet bepaald realistisch. Ook kopen de absolute topteams te vaak spelers die duidelijk niet goed genoeg zijn en binnen een jaar weer op de transferlijst belanden. En ook het niet of nauwelijks aan kunnen bieden van amateurcontracten bij profclubs is voor veel mensen een issue. Naast deze ergernissen, waren er ook een paar suggesties. Ten eerste kwam de suggestie om in te stellen dat managers vaker interesse zouden moeten tonen in spelers waarmee ze in het verleden gewerkt hebben. Van deze spelers weten ze wat ze kunnen en of ze in hun tactische benadering passen. Ook kwam er de suggestie om de mogelijkheid toe te voegen om jouw satellietclubs te adviseren over aan te trekken spelers en staf om zo ook mee te kunnen helpen aan hun niveau. Als laatste kwamen nog een paar geluiden op om qua interesse in spelers ook meer weging te geven aan de vorm van een speler, in plaats van alleen de kwaliteiten.


Bij topclubs is het meestal wel voor elkaar qua scouts. Waarom zijn er dan toch zo veel miskopen?

Spelers
De grootste ergernis zit hem in de ontevredenheid van de spelers. De uiting van deze ontevredenheid wordt namelijk vaak ongelukkig getimed (een speler vraagt verhuurd te worden net na de transferdeadline) en bovendien vinden velen dat de spelers te snel klagen over een gebrek aan speeltijd in vergelijking met hun selectiestatus. Verder kwamen ook nog twee suggesties boven water die met de ontwikkeling van spelers van doen hebben. Zo wordt nog altijd gevraagd om een dynamisch PA (een potentie die in het spel nog kan veranderen, zowel omhoog als omlaag) en kwam ook voorbij dat er in het echt ook laatbloeiers, zoals Vardy, rondlopen, maar dat dit in FM vrijwel nooit voorkomt.

Communicatie
Ook de interacties die binnen het spel plaatsvinden, worden nog altijd niet als helemaal realistisch ervaren. Zo is er de vraag naar meer gevarieerde vragen bij persconferenties en ook naar meer gevarieerde antwoordmogelijkheden in allerlei gesprekken. Ook werd het als vreemd ervaren dat je na een wedstrijd per se eerst het hele team toe moet spreken, voordat je iets kan zeggen tegen individuele spelers.

Visueel
Op visueel vlak kwamen ook een paar wensen naar voren. Zo wordt het als leuk aangemerkt als interviews en persconferenties ook voor het zicht wat aantrekkelijker worden gemaakt en dat er na het winnen van een prijs het ook leuk zou zijn om feest vierende spelers te kunnen zien.Verder werd nog opgeworpen dat de afbeeldingen voor regens toch wel wat fraaier zouden mogen en dat het bouwen of verbouwen van je (nieuwe) stadion ook wel wat meer visuele opties zou mogen hebben.


Kunnen we binnenkort ons eigen stadion ontwerpen?

Financieel
Ook dit is een gebied waarop in FM nog wel wat winst te boeken valt. Zo wordt het momenteel door sommige spelers als erg makkelijk ervaren (je kan ver in het rood staan zonder al te veel gevolgen) en wordt ook gezegd dat de financiële prognoses niet bepaald accuraat zijn. Verder wierp iemand nog op dat hij graag zelf meer invloed zou willen hebben op het commerciële beleid van de club en dat er nog altijd geen financiële tegemoetkoming tegenover staat als spelers worden afgestaan aan hun nationale bonden voor het spelen van internationale toernooien. Ook werd nog opgemerkt dat clubs nooit failliet gaan. Eigenlijk zou dit wel (sporadisch) moeten gebeuren en zouden deze clubs dan naar de laagste divisie van het land terug moeten worden gezet.

Overig
Ook kwamen er nog wel een aantal suggesties binnen, die niet zo makkelijk binnen de bovenstaande categorieën vallen. Zo kwam meerdere keren voorbij dat het een stuk realistischer zou zijn als je wisselspelers eerst warm moet laten lopen, voordat je ze in kan brengen. De andere optie die veelvuldig werd genoemd, is om tijdens de wedstrijd te kunnen beslissen om de wedstrijd tot het einde te simuleren. Misschien niet geheel realistisch maar wel zo fijn om het tempo in het spel te houden. Verder kwamen de volgende suggesties nog binnen: meer speelbare competities, voetbalscholen kunnen opzetten, meer dan één jeugdteam per club, bepaalde onderdelen van het spel kunnen uitschakelen en ervoor zorgen dat bekerfinales niet in een interland- of vakantieperiode vallen.

Posted: 27 september 2016 om 22:18   /   by   /   comments (0)

Comments (0)

write a comment

Comment
Name E-mail Website